O nama

Povijest

Gorica staklo jedna je od vodećih hrvatskih staklarskih tvrtki, sa jasnom strategijom i vizijom poslovanja i razvoja. Staklarski obrt osnovan prije više od 45 godina prerastao je u dobro organizirano i stabilno poduzeće, kako sa perspektivnim i visoko obrazovanim stručnim kadrom, tako i sa najmodernijom tehnologijom te repromaterijalom visoke kvalitete.

Tvrtka Gorica staklo svoj je početak imala u Sisačkoj ulici br. 1 u Velikoj Gorici. Na svega 30-ak metara četvornih, obrt je djelovao 22. godine.

1978. godine tvrtka se seli u poslovnu zonu u istoj ulici, ali na veću lokaciu od 400 četvornih metara. Ondje djeluje sve do danas, no prostorno se proširila i glavni objekt sada ima više tisuća četvornih metara. U Sisačkoj 43 danas se nalaze maloprodaja i veleprodaja. Na istoj adresi je i dio prerade, odnosno obrada i prerada stakla: rezanje, brušenje, pjeskarenje te dekorativna obrada: fuzija, vitraji, prodaja, administrativni odjel i uprava.

Za razliku od poslovnog objekta u Velikoj Gorici, poslovni objekti u Rakitovcu su noviji i ukupno ih je šest sa površinom većom od 6.000 četvornih metara. Od toga se dio koristi kao skladište, dok su u drugom djelu instalirane moderne proizvodnje linije pogona za izradu IZO stakala. U potpunosti su automatizirane i u skladu sa najmodernijim svjetskim trendovima i standardima koji su zbog specifičnosti materijala u staklarskoj industriji izuzetno visoki. Krajem 2016. godine instaliran je novi pogon za dodatnu obradu ruba stakla, termičku obradu, bojanje, laminiranje stakla i slčno.

Sve navedeno preduvjet je većoj konkurentnosti vlastitog proizvoda, boljoj i bržoj usluzi te isporuci proizvoda kupcima. Uz ponudu svih vrsta građevinskog stakla, nudimo i široku paletu usluga obrade stakla. U stanju smo udovoljiti svakoj vašoj želji, ideji i potrebi. Do sada smo se dokazali na mnogim zahtjevnim projektima, a konstantno ulaganje u ljude i tehnologiju te praćenje trendova na domaćem i svjetskom tržištu, garantira Vam uspješnu suradnju sa tvrtkom Gorica staklo.

Nudimo široki spektar usluge: prodaju stakla, Obradu i oblikovanje stakla, montažu, prodaju i ugradnju metalne galanterije za staklo (okovi, brave, panti), izradu umjetničkih predmeta, ali i opremanje, odnosno uokvirivanje slika te prodaju letvica, alata i strojeva za staklo, kao i sve ostalo vezano uz staklo i staklarsku industriju.

  • 2018 - Preseljenje u novu zgradu
  • 2016 - Gorica staklo otvara novi proizvodni pogon
  • 2013 - Otvoren Gorica Staklo Trgovački centar
  • 1999 - Gorica staklo postaje dio grupacije
  • 1991. - Osnivanje tvrtke

Misija

Uz pomoć naših stručnih i vrijednih ljudi moderne tehnologije, proizvodimo i dobavljamo proizvode od stakla na kvalitetan i ekološki prihvatljiv način, koji povezuje generacije zadovoljnih potrošača i poslovnih partnera.


Vizija

Gorica staklo želi biti vodeći hrvatski brend u staklarstvu koji će osigurati svojim potrošačima, zaposlenicima, zajednici, poslovnim partnerima svijetlu budućnost pogledom kroz proizvode od stakla.


Trgovački centar

Gorica staklo djeluje na više lokacija. Staklarski obrt osnovan je prije više od 45 godina. Naša prva lokacija bila je Sisačka ulica, na samom izlazu iz Velike Gorice. Tamo smo se prostirali na svega tridesetak četvornih metara. Zatim je uslijedilo preseljenje na lokaciju u poslovnu zonu na 400 četvornih metara gdje se i danas nalazi naš glavni objekt koji ima više tisuća četvornih metara poslovnog prostora.

Osim upravnog i administrativnog dijela, u Velikoj Gorici (Sisačka 43) nalazi se maloprodaja i veleprodaja tvrtke, kao i proizvodnja, odnosno obrada i prerada stakla – rezanje, brušenje, pjeskarenje kao i ostalo, uključujući i dekorativnu obradu (fuzija, pjeskarenje, vitraji.)


Proizvodni pogon Rakitovec

Za razliku od poslovnog objekta u Velikoj Gorici, poslovni objekti u Rakitovcu su noviji i ukupno ih je šest sa površinom od preko 6000 četvornih metara. Od toga se dio koristi kao skladište, dok su u drugom djelu instalirane moderne proizvodne linije pogona za izradu IZO stakala. One su u potpunosti automatizirane i u skladu sa najmodernijim svjetskim trendovima i standardima koji su zbog specifičnosti materijala u staklarskoj industriji izuzetno visoki.


Transport

Vršimo profesionalnu uslugu transporta i logistike gotovih proizvoda do krajnjeg korisnika.


Skladišta

Skladištenje je osigurano prema visokim standardima kvalitete, prema potrebama naših proizvoda.


Kontrola kvalitete

Nadzor kvalitete ili kontrola kvalitete su postupci kojima detaljno preispitujemo kvalitetu svih čimbenika u proizvodnji. ISO 9000 definira kontrolu kvalitete kao što je upravljanje kvalitetom usredotočenom na ostvarivanje potrebne razine kvalitete naših proizvoda i usluga.

Naši proizvodi u potpunosti zadovoljavaju HRN i EN norme, ispitani su u svjetski priznatim laboratorijima ovlaštenima za ispitivanje kvalitete IZO stakla. Također, kvalitetu našeg proizvoda jamči i sustav kontrole kvalitete ISO 9001. Osim toga, u fazi je i implementacija sustava kontrole koji zahtjeva CE označavanje proizvoda. U bliskoj budućnosti na lokaciji u Rakitovcu, bit će instalirani i novi pogon za dodatnu obradu ruba stakla, termičku obradu, bojanje, laminiranje stakla i slično, koji će omogućiti bolju i bržu uslugu te isporuku proizvoda našim kupcima.

PONOSNI NOSITELJ OZNAKE HRVATSKA KVALITETA
Gorica staklo ističe sa znakom "Hrvatska kvaliteta" koji s ponosom nosi. Hrvatska gospodarska komora dodijelila je pravo uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta" za proizvod "Izolacijsko staklo" čime je potvrđena njegova kvaliteta. Ujedno je to i jamstvo potrošaču da kupuje proizvod koji zadovoljava najviše zahtjeve kvalitete, te predstavlja sam vrh svjetske ponude.


Dokumenti za preuzimanje

Izjava o sigurnosti i zaštiti osobnih podataka.

Preuzmite korisne dokumente za više informacija o našim proizvodima i uslugama:


Dobavljači